Britanska mornarica klonila pod napadom hekerja

Domnevno romunski heker, ki sliši na ime TinKode, je preko SQL injectiona vdrl na spletno stran britanske mornarice in ukradel uporabniška imena in gesla.
Če vam je prispevek všeč, ga pohvalite s klikom na +1 in objavite na FB:
        Objavi na Facebooku

Domnevno romunski heker, ki sliši na ime TinKode, je preko SQL injectiona vdrl na spletno stran britanske mornarice in ukradel uporabniška imena in gesla. To se je zgodilo še ne mesec dni po tem, ko so se politiki na ministrstvu za obrambno širokoustili da je internetna varnost njihova najvišja prioriteta.

Isti hacker ima v svojem CVju že nekaj napadov na strani NASE in ameriške vojske. Vendar kot poročajo v medijih večje škode ni napravil, ki pa bi jo lahko, če bi želel, ko je prevzel kontrolo nad spletno stranjo.

Spletna stran trenutno ne deluje, vse kar lahko vidimo je screnshoot njihove strani in z napisom da je spletna stran trenutno nedosegljiva zaradi pomembnih vzdrževalnih del.

Varnost na spletu je posredno pomembna za spletni marketing, saj si lahko marsikatere težave preprečimo s tem, da varnosti sproti namenjamo dovolj pozornosti. Napad ob nepravem času pa lahko uniči vse naše marketinške napore.

Related posts:

Tags: