Google onemogočil Facebooku dostop do podatkov o uporabnikih

Do sedaj je bilo mogoče enostavno poiskati svoje prijatelje na Facebooku tako da so uporabniki le vpisali svoje prijavno geslo od Gmaila in geslo, nato je Facebook poiskal vse kontakte, ki imajo račun tudi na Facebooku. Po novem to več ne bo mogoče. Preberite zakaj!
Če vam je prispevek všeč, ga pohvalite s klikom na +1 in objavite na FB:
        Objavi na Facebooku

Google se je odločil, da svojih podatkov ne bo več posredoval drugim spletnim storitvam, če ne bo posredovanje teh podatkov obojesmerno po vzoru You show me yours and I’ll show you mine!

S tem je naredil nekaj problemov predvsem Facebooku, saj ta ne omogoča izvoza svojih podatkov.
Do sedaj je Google vedno dovolil izvoz lastnih podatkov uporabnikom Gmaila. Do sedaj je bilo mogoče enostavno poiskati svoje prijatelje na Facebooku tako da so uporabniki le vpisali svoje prijavno geslo od Gmaila in geslo, nato je Facebook poiskal vse kontakte, ki imajo račun tudi na Facebooku.
Po novem to več ne bo mogoče.
Google sicer ni podrobno razložil zakaj so se odločili za ta korak, verjetno pa gre za povečevanje napetosti med Facebookom in Googlom. Eden od vzrokov je verjetno tudi to, da Facebook ne dovoli iskanja po vsebini in ne dovoli izvoza teh informacij. Med spletnima velikanoma je zadnje čase kar nekaj napetosti, Facebook namreč na veliko zaposluje Googlove kadre.
Facebook se zadnje čase povezuje tudi z Applom, Steve Jobs naj bi po navedbah nekaterih spletnih medijev povabil ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga kar na svoj dom.
Trenutno pa je težko predvideti kaj se bo izcimilo iz tega.

Related posts: