Optimizacija strani za Bing

Številni analitiki napovedujejo Bingu povečanje tržnega deleža. Argumenti za to so predvsem globoki žepi Microsofta in njihova odločenost postati pomemben akter na trgu spletnega iskanja. Kako optimizirati stran za Bing?
Če vam je prispevek všeč, ga pohvalite s klikom na +1 in objavite na FB:
        Objavi na Facebooku
Če spletnih strani ne optimiziramo za Google, potem lahko pozabimo na uspešni spletni marketing. Google ima najvecji tržni delež med iskalniki. Google neprestano skrbi za številne inovacije, v zadnjem času je na primer predstavil hipno iskanje, predogled strani…
Optimizacija za Bing in Najdi.si pa pomeni le nekaj dodatnih klikov na našo spletno stran.
Na spletu sem zasledil zanimivo statistiko, ki kaže (če ji gre verjeti), da uporabniki Binga rajši kupujejo na spletu. Verjetnost da uporabnik Binga kupi kaj, je kar za 11% vecja, kot pri uporabniku Googla.
Številni analitiki napovedujejo Bingu povečanje tržnega deleža. Argumenti za to so predvsem globoki žepi Microsofta in njihova odločenost postati pomemben akter na trgu spletnega iskanja.
Ostali razlogi za te napovedi so še:
  • Microsoftovo dolgoročno planiranje, kjer eno leto le malo pomeni.
  • Ogromne investicije v iskanje.
  • Njihovi algoritmi so trenutno sicer bistveno bolj dovzetni za manipuliranje, saj gre za mlad iskalnik, vendar to se bo najverjetneje izboljšalo
  • Njegova povezanost z ostalimi pomembnimi akterji na trgu, kot sta na primer Yahoo in Facebook.

Bingovi problemi:

Verjetno najvecji problem iskalnika Bing so 301 redirecti, kar povzroča težave ko se odločimo premakniti staro stran na novo domeno (ali stare članke na nov url naslov).
Vendar predvidevamo lahko, da se bo to prej ali slej popravilo.

Optimizacija za Bing

Seo strokovnjaki Bing pogosto zanemarjajo, zaradi česa je mogoce na Bingu lažje doseči rezultate, če ga ne ignoriramo. Bing seveda ni Google, vendar če tudi nam taka optimizacija prinese le 10% več obiskanosti, to hkrati pomeni tudi vsaj 10% več prihodkov s spleta. Torej optimizacija za Bing se splača.

Kako optimizirati stran za Bing?

  • Posebno pozornost posvečajte sitemapu. Ta naj bo vedno osvežen.
  • Uporabljajte RSS za vso novo vsebino, Bing (domnevno) spremlja novosti tudi preko RSSja.
  • Po možnosti uporabljajte čim starejšo domeno. Primerjava prvih mest na Googlu in Bingu je pokazala, da si na Bingu na vrhu skoraj vedno starejše domene, kot na Googlu.
  • Daljši teksti, ne samo da so zaželjeni, Bing izgleda da potrebuje več vsebin, da zna stran pravilno rangirati. Vaše ključne besede pa so lahko pisane dosti bolj na gosto kot pri Googlu.

Related posts: