Neplačniki davčnih obveznosti

Dober teden dni po objavi davčnih neplačnikov v izredno nepregledni obliki, je na svet prikukal iskalnik po davčnih neplačnikih Neplacniki.net.
Če vam je prispevek všeč, ga pohvalite s klikom na +1 in objavite na FB:
        Objavi na Facebooku

Dober teden dni po objavi davčnih neplačnikov v izredno nepregledni obliki, je na svet prikukal iskalnik po davčnih neplačnikih Neplacniki.net.

Objavljam celotno objavo za javnost:

Objava za javnost

Pred dobrim tednom dni je DURS objavil seznam davčnih neplačnikov. Vsak, ki je podatke preverjal na spletni strani DURSA, je hitro ugotovil, kako težavno je iskanje. Od danes pa je na spletni strani Neplacniki.net omogočeno preprosto preverjanje podjetij, ali so se ta morda znašla na tem seznamu.

Namen iskalnika

Spletna stran Neplacniki.net je namenjena v prvi vrsti podjetjem in podjetnikom, katerih poslovni model temelji na B2B-poslovanju, z drugimi besedami tistim, ki poslujejo s pravnimi osebami.

Namen iskalnika Neplacniki.net ni vzpostavitev sramotilnega stebra davčnih dolžnikov, temveč zaščita storitvenega sektorja, podjetij in podjetnikov pred neplačili za svoje storitve.

Davčni dolg je pomemben kazalnik likvidnosti

Pravočasna informacija o likvidnosti poslovnih partnerjev podjetjem omogoča, da v svojih pogojih poslovanja zahtevajo plačilo vnaprej in se zaščitijo pred kasnejšimi neizterljivimi terjatvami ter tako poskrbijo za svojo finančno varnost in posredno za delovna mesta svojih zaposlenih.

Preprečevanje propada dobrih podjetij

Kot smo lahko zasledili v številnih aferah v medijih, je nezmožnost rednega plačevanja uničila ne samo slabo stoječa velika podjetja, temveč tudi podizvajalce in marsikatero storitveno podjetje, ki je sodelovalo z njimi. Ker svojih terjatev ne morejo izterjati, propadajo tudi sicer dobro stoječa podjetja.

Osebni podatki

Na spletnem portalu niso objavljene fizične osebe, ki so bile objavljene na DURSOVEM seznamu neplačnikov, temveč zgolj pravne osebe. Menimo, da objava fizičnih oseb za podjetja nima tolikšne vrednosti, da bi odtehtalo objavo osebnih podatkov fizičnih oseb.

Motivacija

Za prihodnost slovenskega gospodarstva je pomembno, da preprečimo propadanje dobrih podjetij.

Javna objava podatkov o davčnih dolžnikih pomaga zaščititi podjetja, a le če so ti podatki na voljo v uporabni obliki. V tem so avtorji iskalnika Neplacniki.net prepoznali svoje poslanstvo.

Related posts: